BLOGGEN

   

 

 

2015-04-15

Riva och Rusa har debuterat i lägre klass sök och båda är nu uppflyttade till högre klass!! Vi har även vart på IPOkurs. Mer om resultat samt bilder och filmer finns i bloggen!

 

2014-10-09

Mycket av vikt har hänt sen sist. Kullen är röntgad med fria höfter, Riva och Ruska med 0 på armbågar, Rusa med 1. Kullen är dessutom mentalbeskriven med 1:or på skotten. Alla tjejer var sociala, nyfikna, kampglada och orädda! Riva och Rusa har tävlat appelspår och blivit uppflyttade till lägre klass. Dom har även genomfört godkänt BH prov!

 

2013-03-25

Aya (Ruska) har debuterat i valpklass och blev på kuppen Bir-valp!! Strålande start! Stort grattis Maria och Glenn, bra jobbat!

 

2013-01-27

Jag och Denya var och tävlade elitlydnaden igår & fick ihop till ett förstapris! 2:a på raken, nu behövs ett till för championatet sen tackar vi för oss och koncentrerar oss på brukset!

2013-01-02

Sidan har fått en blogg!

2012-11-23

Vi har sagt hejdå till finaste Ruska. Nu väntar nya äventyr för henne med nya familjen i Ö-vik hos Maria och Glenn! Vi är säkra på att det kommer gå alldeless ypperligt för den här fantastiska lilla sessan och är spända på att höra om allt hon tar sig för! Lycka till med denna goding! =D

2012-11-18

Sessorna är underbara, fantastiska och alldeless otroligt busiga små miniligister! Dom är ute ett par gånger dagligen och virvlar runt överallt och ingenstans..här gäller det att inte vända bort blicken för då är dom nånstans där dom inte bör vara..som på grannens tomt tex..David håller på, just i denna stund, att stängsla för där gärdesgårn har rasat en bit så vi slipper jaga små sessor där nåt mer ;-)

Dom är snabba som vesslor och hoppar som små harar där dom ränner runt! Vädret verkar inte beröra dom ett dugg..frost, solsken eller regn, det spelar ingen roll för dom små sålänge dom får komma ut å busa!

 

Tjejerna var hos veterinären och fick sin första vaccination och chippades och besiktigades. Alla skötte sig exemplariskt och det var bara svansviftningar rätt igenom..inte det minsta pip från nån och gick igenom besiktingen ua! Härligt!

Dagen D närmar sig då valparna blir 8 veckor och Ruska ska åka iväg till sitt nya hem i örnsköldsvik till Maria och Glenn. Hon har ett fullspäckat schema med valpkurs och såsmåningom spår och sökkurser..det kommer nog passa tjejen som handen i handsken och vi är jätteglada att hon får ett så bra nytt hem!

Nu följer en bildkavalkad på brudarnas framfart utomhus!

 

 

2012-11-07

Idag är flickorna 6 veckor! Jisses vad tiden rinner iväg! Det här måste ju vara den bästa tiden för dom är heelt underbara..hoppar runt och springer allt vad benen bär, bits och rivs och morrar och pussas! Svansarna går som små propellrar när det ska hälsas men när ritualen är klar övergår de rätt snabbt i att dra och slita i det dom får tag i..strumpor, händer, håret..näsborrar ;-) Och dom där små tänderna är vassa kan jag intyga!

Dom har fått komma ut och lufta sig lite nu, vilket var extremt tacksamt..dom vill helst inte gå in alls. Vi har haft tur med vädret, det har inte vart för kallt och solen har tittat fram till och från..perfekt för små sessor!

Vi är enormt nöjda med töserna hittils och är upp över öronen förälskade i våra små guldklimpar!!

 

2012-10-28

Sessorna är 4 veckor och riktiga huliganer! Busar och härjar och biter på allt! Dom har haft sitt första besök av Maria och Glenn, vilket dom verkade uppskatta, dom fick lite roliga pipgrejer och mysiga mjuka bollar att bita i. Denya fick en smarrig påse grisöron som hon nog hade kunnat satt i sig i ett nafs! Hon ville gärna kika in då och då så allt gick rätt till i valplådan och det är väl klart hon ska! Det är inte helt lätt att fota dom nu när dom ränner runt som illbattingar..mest tur om man får en bra bild ;-)

 

Dom bär runt på sina leksaker och ruskar dom..tidningspapperet i valplådan är enligt vissa också väldigt roligt att släpa runt på och riva sönder. Imorse tog sig Riva ut ifrån valprummet så nu är det galler för ingången, vilket inte var uppskattat alls..det gallret skulle tuggas på och klättras på och när det inte gick att få ner det blev det allsång..höga protester!

I veckan inhandlades valparnas koppel och halsband i varsin färg, rött, oreange och svart..tyska flaggans färger, tyckte David var bra haha!
Denya har börjat fälla nåt enormt och där är väl oundvikligt att de blir tunna i pälsen men jag hoppas då verkligen att hon inte blir alltför naken..vintern är på ingång och hon är INTE förtjust i hundkläder.

Nu ska jag tillbaka till valprummet för nu hör jag att dom små har vaknat!

2012-10-18

Tjejerna är nu 3 veckor gamla..växer så det knakar, speciellt en madame..hon blir hysterisk bland tuttarna, ett riktigt matmonster haha! Dom är så härliga och roliga och jag är heltfascinerad och bara sitter och skrattar åt deras upptåg i valplådan..ögonen är fortfarande inte dom skarpaste men nu har dom börjar höra oxå! Dom sitter och står och går litegrann men framförallt så busar dom med varann...fruktansvärt sött! Om en vecka har vi öppet hus och vi vet att det är många som väntar på att få träffa dom små =)

2012-10-10

Grattis på 2-veckorsdagen bebisarna!
Tjejerna har öppnat ögonen allihop och dom växer så det knakar! Man börjar se lite personlighetsdrag fast dom är fortfarande bara små sälungar än sålänge...men snart så! =)

 

2012-10-02

Valparna har Äntligen kommit! 3 kraftiga tjejer med härliga trubbiga nosar och massa attityd! Denya har varit jätteduktig och familjen mår bra och är krya och pigga allihop. Dom är nu en vecka gamla men redan väldigt mobila och med stort vokabulär!
Dom är alldeless bedårande och jag är helt frälst! =)