Bilder Filmer        

 

Magnuslunds Denya After Eight

(Kobe x Magnuslunds Miccia)

Meriter:

  • Lydnad: Svensk lydnadschampion

  • Bruks: gk elitspår, gk högre sök

  • Utställning: Svensk utställningschampion

Hd/Ad: Hd A, Ad UA

MH: Känd mentalstatus, 1:a skott

 

 

 

Denya är en glädjespridare, en liten solstråle som ofta får en att dra på smilbanden! En hund med många olika ansiktsuttryck.
Hon har levt ett aktivt liv och tävlat högt i klasserna i 3 grenar.

Hon har varit en hund som ville få göra saker mycket och ofta...fick hon inte det demonstrerade hon, börjar med att sätta sig framför en och blänga olyckligt. Har man inte fattat piken börjar hon hämta prylar och lägger framför en..."kom igen nu matte nu hittar vi på nåt!".

Numer kan hon oxå demonstrera men då handlar det oftast om att inte flytta sig från bordskanten innan hon fått smaka..eller att hon låtsas som att hon inte hör när hon gräver gropar i skogen eller har bäddat ner sig i sängen och inte vill flytta på sig.
Hon har börjat uppskatta vilodagarna mer och mer nu på lite äldre dar men hänger fortfarande med på ett hörn och får göra sånt hon tycker är kul utan krav.

Denya är numer först och främst en älskad familjemedlem! Hon har lärt sig tigga på äldre dagar vilket hon aldrig i livet skulle få för sig att göra förr...än mindre själa mat. Det klarar hon av bra nu ;-)

 

Denya är mycket lättlärd...på gott och ont. Lär hon sig nåt som är fel så sitter det och man får börja om från början, däremot är det ju väldigt tacksamt att hon ofta lär sig nya moment snabbt och man behöver inte traggla i evighet. Denya är min första tävlingshund och jag är ganska säker på att hon skulle kommit mycket längre än hon gjort nu om hon hade haft en mer erfaren tränare, men jag är glad att jag har henne att öva på, hon är en himla rolig hund att arbeta med! 

Hon är inte speciellt självständig utan håller sig jämt i närheten och har stenkoll vart man är, därmed väldigt lätt att ha lös vilket är bra.

Hon låter som chewbacca, älskar att bli kliad på rumpan, äter det mesta man erbjuder henne men allra helst lax eller tonfisk. Hon är böjlig som en gummisnodd och bästa leksaken är fotbollar. Denya kunde knocka en så man såg stjärnor, i ett jämfota glädjeskutt..det gör hon inte längre utan överlåter den sysslan till dom 2 små. Hon hatar att ha på sig kläder då blir hon mkt olycklig, viftar på svansen när hon drömmer och måste få dra iväg i ett ordentligt tokryck helst varje dag för att må bra!

 Ett stort tack till Monica och Jean för denna lilla pärla!